9 Οκτωβρίου 2023

10η Γενική Συνέλευση του Pop-Machina

Όλοι οι εταίροι του Ευρωπαϊκού Horizon2020 προγράμματος συναντηθήκαμε για τελευταία φορά στην Κωνσταντινούπολη, για να γιορτάσουμε τη λήξη μιας επιτυχημένης διαδρομής

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο της Κωνσταντινούπολης και έδωσε στην κοινοπραξία την ευκαιρία να συζητήσει την πρόοδο του προγράμματος τα τελευταία 4,5 χρόνια. Ανταλλάξαμε  απόψεις για τις βασικές πτυχές του προγράμματος, όπως η δυνατότητα αναπαραγωγής των αποτελεσμάτων των επί μέρους δράσεων, τα αποτελέσματα των “εργαστηρίων σχεδιασμού πολιτικής” (policy workshops) που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε όλες τις πόλεις και πολλά άλλα. Οι εταίροι συζήτησαν επίσης για ορισμένα από τα τελικά βήματα, που πρέπει να γίνουν πριν από το κλείσιμο του έργου, καθώς και για την ανάπτυξη των Pop-Machina makerspace και τα μελλοντικά τους οράματα.

Ακόμη, η κοινοπραξία είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Maker Space της Κωνσταντινούπολης και να μάθει για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σ αυτό. Είδαμε τον εξοπλισμό των εταίρων μας και ανταλλάξαμε απόψεις για τα μηχανήματα που χρησιμοποιεί ο καθένας μας. Τελικά, δεν παραλείψαμε να εξασκήσουμε τις κατασκευαστικές δεξιότητές μας!

Share