21 Σεπτεμβρίου 2022

Το Pop-Machina και οι SKG Makers στη ΔΕΘ

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 20:00 εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Q-PLAN INTERNATIONAL Α.Ε. παρουσίασαν το ερευνητικό έργο H2020 Pop-Machina και την κοινότητα των SKG Makers, καθώς και άλλων σχετικών δράσεων του Δήμου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ομάδα του Europe Direct με θέμα  “Workshop του Pop-Machina”.

Η εκδήλωση άνοιξε με μία σύντομη ομιλία του αντιδημάρχου κ. Μ. Κούπκα ο οποίος τόνισε τη σημασία της κυκλικής οικονομίας στη λειτουργία της σύγχρονης ελληνικής πόλης και μίλησε για τη συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης στο έργο Pop-Machina και τους καρπούς της που μετουσιώνονται στη δημιουργία και λειτουργία του πολυχώρου δημιουργίας SKG Makers, εξαίροντας τη συμβολή του στην εκπαίδευση και δικτύωση της τοπικής κοινότητας δημιουργών της πόλης.

Για το έργο Pop-Machina παρέθεσε περισσότερες πληροφορίες η κα Ε. Ρώμα-Αθανασιάδου, εκ μέρους της Q-PLAN INTERNATIONAL Α.Ε., εταίρου στο έργο Pop-Machina, τονίζοντας τη συμβολή του έργου στην ανάδειξη των δυνατοτήτων της συνεργατικής παραγωγής προς την κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας στην ΕΕ, μέσω της δημιουργίας πολυχώρων δημιουργίας (makerspaces) και της ενδυνάμωσης των κοινοτήτων δημιουργών (makers).

Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Β. Χρυσοβέργης, παραθέτοντας την εμπειρία του από τη διαχείριση του πολυχώρου δημιουργίας SKG Makers και από τον Επιταχυντή Κυκλικής Επιχειρηματικότητας για Δημιουργούς ο οποίος λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο makerspace, καθώς και παρουσιάζοντας τις ενέργειες του πολυχώρου και ανακοινώνοντας νέες αφίξεις εξοπλισμού, που μεταξύ άλλων θα ολοκληρώσουν το εργαστήριο ανακύκλωσης πλαστικών.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την κα Μ. Βερβέρη, ενεργή δημιουργό των SKG Makers που υφαίνει σε αργαλειό αξιοποιώντας ανακυκλωμένο φυσικό μαλλί. Η κα Βερβέρη μίλησε για την εμπειρία της από τη χρήση του makerspace και από τις εκπαιδεύσεις του Επιταχυντή Κυκλικής Επιχειρηματικότητας, μέσω του οποίου κατάφερε να εξελίξει την επιχείρησή της “PENELOPE” και παρουσίασε στο κοινό τις δημιουργίες της.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ομιλητές στο τέλος των παρουσιάσεων, στο μπουφέ που προσφέρονταν από το Europe Direct και τη HELEXPO.

Share